8 fiskbullar till fiskhataren!

Första dagen på dagis efter sommarlovet är avklarad. Det gick galant. När vi kom dit sa han glatt

-"Får jag stanna kvar och leka?"

Vi har ju varit på dagisgården flera gånger under sommarlovet och lekt och idag blev han så glad när han insåg att han skulle få stanna kvar och inte behöva gå hem när jag tyckte att det räckte! Lilla gubben. Dessutom var Neos Emma där. Hans nya "assistent" som inte är ett dugg ny. Bara ny i rollen som verklig assistent. Eller resurs heter det ju om man skall vara petnoga. Det känns jättebra. Neo och Emma känner varandra redan så det kan inte bli bättre.
 
Gissa förresten vad det serverades på dagis idag? Jajamensan - tidigare nämnda fiskbullar! Det är konstigt. Hemma, om det luktar det minst lilla fisk ser han ut som att han tänker kräkas direkt och skriker

-"Lägg av med det där! Släng fisken!"

Här kom vi till dagis och fisklukten - jag är ledsen, jag kan inte säga fiskdoften - låg tät över inte bara dagisgården. En bra stund innan man kom fram insåg man att idag serveras här fisk av någon sort. Tror ni att han säger nåt? Nepp! Inte ett ljud om fisklukten. Ingen rynkad näsa och klagosång! När jag hämtade honom visade det sig att han dessutom tryckt i sig 7 eller 8 fiskbullar! Hur många fiskbullar är det i en burk? Typ 10 eller något sådant va?


För att hata fisk måste jag säga att han äter ganska mycket fiskbullar, eller vad tycker ni? Funderar på att fråga dagis om de kan tänka sig att även servera lille Herrn middag också - eftersom han tydligen bestämt sig för att man äter på dagis men inte hemma.

Fast jag skall faktiskt inte ropa hej än. Det har hänt att han matvägrat på dagis i veckor i sträck efter att ha ätit ganska bra ett tag. Hur pigg och alert man blir då kan ni säkert räkna ut utan att jag talar om det. På en redan liten och spinkig kille sätter det sina spår. Dessa veckor har han levt på välling och mat hemma. Det kan handla om dagar också. Skönt att han åt idag iallafall, det ger lite hopp iallafall om att han kan tänkas ha bestämt sig för att äta ordentligt på dagis.

Ja ja, nu är vi igång igen. Vardagslunken gör sitt intåg. Nästa vecka är det nästa premiär - då skall Neo börja på Stadshagens habiliteringsenhet 2 dagar i veckan. Torsdagar och fredagar under hela höstterminen. Skall bli spännande, men det skriver vi om en annan gång.



På väg till dagis.


Kommentarer
Postat av: Madeleine

Dottern har fått för sig att hon inte gillar lax så när det kommer fisk på bordet snörper hon på munnen o frågar vad det är för sort brukar jag svara: Abborre.

Ibland finns det vissa fördelar med att ha ett hjärnskadat barn ;)

2009-08-20 @ 07:57:47
URL: http://baravaramadlar.blogspot.com
Postat av: Mie

Madeleine - alltså, när Ida (idag 16 år) var liten hatade hon fisk men gick med på att äta fiskpinnar med förklaringen att det minsann inte var någon fisk i dessa....de bara hette så. Och hon har ingen hjärnskada....vad vi vet..=))Din dotter verkar ha högst normalt resonemang alltså. Tror att Ida fortfarande äter fiskpinnar, fast idag vet hon ju att det är fisk men det funkar ändå. Nån sorts psykolgisk grej tror jag.

2009-08-20 @ 16:07:33
URL: http://envanligblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0