-Mamma, det är jättemysigt att vara hemma...

Jag undrar...var är allt vatten??? Egentligen. Det är översvämningar och bristningsfara för någon damm i södra Dalarna. Hus hotar att bli utbåtar och folk samlar sina gemensamma krafter för att hindra flödet från att skapa förödelse....och här sitter jag i mitt solsken och undrar vilket land södra Dalarna ligger?!

Vore det inte bättre om alla liksom fick lite vatten var istället för att allting skall falla på en enda plats? Som med myggorna - ni vet de som de först valde att inte bespruta men nu har ångrat sig och gör allt för att bli av med. Det är lite snedfördelat. Det hade varit bättre om alla människor i Sudan och områden på torra breddgrader hade fått en del av våra vattenmängder. Det vore också bättre om myggen hade fördelats ut lite så att de som bor i mygghelvetet kan öppna munnen och andas utan att få extra kosttillskott iform av mygg!

Jag får helt enkelt vara glad åt att jag inte sitter mitt i översvämningarna eller i mygghelvetet! Istället njuter jag av att vara semesterledig med familjen. Idag har vår bod fått en ny skrud. Det har vi planerat i snart 3 år tror jag, fast det har hela tiden kommit andra saker emellan - graviditeter, barn, möglande hus och gud vet vad. Men nu är den alltså vackert gul!



Skit i rampen som inte ens ansluter till boddörren, så att vi får hoppa ut med gräsklippare etc. Den skall bort vilket år som helst och ersättas av något annat åbäke. Vi får se vad det blir. Jag blir lika tokig varje gång jag ser den....typ varje dag 100 gånger!

Igår hade vi iallafall trädgårdstjänst - och Neo är så himla sugen på att hjälpa till. Såklart. Nicke klippte häcken och sedan var det till att kratta ihop allt rassel. DET verkade hysteriskt kul, tyckte Neo och sög tag i en kratta!



Med stor inlevelse krattade han ut alla pinnar över gräsmattan igen! Duktig kille. Sedan kom pappa och krattade ihop allt en gång till och körde iväg det med skottkärran. Mycket effektivt samarbete.

Hittills har inte Neo varit ute på gräsmattan på det sättet. Dels för att han inte haft Wall-E förut och dels för att det inte funnits så mycket att hitta på där. Igår tog vi ut en av Neos favoritsaker från när han var liten. På senare tid har det kommit lite i skymundan, men igår återuppstod kärleken - hans kök. När han var liten formligen bodde han i det här köket. Igår bjöd han in sin kompis Jakob på fika....



De hällde vatten och hade jätteroligt. Det här köket kommer vi aldrig att göra oss av med tror jag. Lilla madam hänger gärna i luckorna också. Och Neos lycka över att leka ute i köket med vatten och allt går inte att ta miste på....



-"Mamma, det är jättemysigt att vara hemma...."sa han och ville ha mer vatten att hälla med. Vassego, lilla gubben. Du kan få hur mycket vatten du vill - vi kan hämta mer i södra Dalarna om du vill.....

Kommentarer
Postat av: jocke

får ja bli hedersmedlem i NFC å du bjuder på glass å våfflor så kan ja pröva om ja får till en vettig ramp , ja ska göra mitt bästa.jocke.

2009-07-16 @ 19:29:43
Postat av: Mie

Hej Jocke -ja, du om någon borde ju kunna fixa en ramp. Det har vi ju sett på dagis. Den är helt toppen. Grejen är att den här gången blir det nog en hiss som skall integreras i verandan eller nåt. Men ni kan ju skicka in anbud eller vad det heter till stadsdelsförvaltningen om att få göra privata bostadsanpassningar. Gudarna skall vet att den firma som gjorde den här rampen skulle behöva lite konkurrens! Då kanske det kan bli ni som får bygga lösningen kring hissen här åt Neo! Det vore ju kalas. Dessvärre har inte ingenjörerna som skall räkna ut hur det skall bli varit här ännu. Semestertider du vet. Hoppas bara de hinner komma innan hösten för det skall läggas plattor och det är ju lagom kul i regn! Blir det ni som lyckas få jobbet skall ni absolut få både glass och våfflor!

2009-07-17 @ 13:52:27
URL: http://envanligblogg.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Det är inte så tokigt att bara vara hemma. Allt finns nära till hands, anpassat o klart, blir därmed ofta mer avkoppling för mor o far.

2009-07-18 @ 13:06:00
URL: http://baravaramadlar.blogspot.com
Postat av: Mie

Madeleine - nä, det är faktiskt väldigt skönt. Fast det är lite mysigt att byta miljö ibland också. Att se en annan diskbänk kan vara ganska befriande....

2009-07-18 @ 13:12:55
URL: http://envanligblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0