- Tag plats - tid för avgång....

På Gotland åker man förslagsvis bil, eller kanske buss. Inte tåg - för det finns inte. Det fanns en gång i tiden. Ett helt gäng tågbanor som ägdes av privata intressenter. En dag förstatligades alltihopa och SJ höjde taxan - sedan 1960 åker gotlänningarna därför inte tåg mer. Tjipp tjopp - bara så där! Nu är det här en väldigt kort version av av konduktörens berättelse.

Hur fick vi nu tag på en konduktör om det nu inte finns tåg på Gotland - kan man undra? Jo, förstår ni. Några glada entusiaster håller liv i en järnvägssnutt i Dalhem på Gotland och man kan där åka ånglok med gamla vagnar. Hela 3 kilometer spår eller så.... Neo är ju nu en gång helt galen i tåg - alltså åkte vi detta gamla tåg som numera är en variant av museeum.

Var och en gick med liv och lust inför uppgiften att framföra detta tåg - nästan så att man kunde ana att det var deras livsuppgift och största intresse - allt annat inräknat!



Tåget var jättefint och loket fick åka baklänges åt ena hållet för det fanns inte spår nog att vända det! Men på hemvägen trixade de och fixade så att loket fick åka åt rätt håll framför vagnarna.

Här är den glade och väldigt engagerade konduktören - inte utan att man kan ana en glimt av stolthet i hans ögon...eller är det mer än bara stolthet måntro???



-"Tag plats - tid för avgång"...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0