Stilla frid - skönt att bli av med dig!!!

Kolla in två glada killar. Idag var det premiär på utomhuskörning med Wall-E - och det gick jättebra! Fast det är ju en tid kvar till att alla runtomkring går säkert när Neo är ute och kör.

Man får en manual med till elrullen och där står det mesta - men inte alla smarta tips som andra föräldrar, vars barn börjat med elrulle, har i rockärmen. Det är dessa tips jag skulle vilja åt. Jag menar, jag kan räkna ut hur man ställer in den och allt det där - men vilka knasigheter är det som dyker upp när man börjar köra elrulle?

Terapeutens man - "IT-snubben" - kom med en lysande synpunkt. Han tyckte att det borde finnas en fjärrkontroll så att man kunde stänga av elrullen när man såg att det höll på att barka åt skogen! Vi frågade arbetsterapeuten om det fanns en sådan fjärrkontroll. Hon kontaktade stället som ger mig rysningar - hjälpmedelscentralen - och det visade sig att det finns fjärrkontroller! Varför skickar de inte med en sån alltid när det handlar om små barn?

Neo, den lilla skrutten är visserligen ganska klurig - men att hantera en maskin med fart i är inte helt enkelt och det kan lätt leda till olyckor som ligger utanför hans kontroll. Det är ju olyckors natur på nåt sätt - att de ligger utanför ens kontroll menar jag! Arbetsterapeuten sa att hjälpmedelscentralen sagt att de brukar skicka med fjärrkontroll när det handlar om mindre barn. Mindre barn?! Hur små barn sätter de i en elrulle om Neo har passerat stadiet "mindre barn"?! Han är ju bara 3 år. Nä, förlåt - han är 3 år 3 månader och 22 dagar typ....och några timmar...snart 12, och ett antal minuter. Hon lyckades iallafall få dem att fatta att den behövs, så nu kommer det snart en fjärrkontroll. Skönt.

Nåt som var bra, som inte heller står i manualen men som teknikern på hjälpmedelscentralen visade mig är man kan ta ett nyckelband och knyta om joysticken - så kan man gå med Wall-E som en hund! Den åker helt enkelt efter dig! Jättebra när Neo inte ville köra själv mer och vi ändå var tvugna att komma framåt!

Nästa bra idé kom också från IT-snubben (kreativ tänkare) - en stötfångare (vet vi att det finns och den har vi bett om) med sensorer på som gör att rullen stannar automatiskt när man kommer åt den, eller det uppstår tryck mot stötfångaren. Det var de inte lika sugna på verkar det som - vi får se om vi får en stötfångare. Kan  hända måste vi ligga på som iglar för att se till att den kommer på plats. Som funkisförälder lär man sig att bli en igel. HAB center skulle kunna ordna grundkurs i igelskap faktiskt - garanterat  ALLA skulle gå den.

Sen är vi där igen med paraply - hur gör man när det regnar? På den här rullen finns liksom inget handtag. Vi löste det halvbra ändå, men jag tror att jag ska sätta Nicke att fila på några idéer. Jag ritar och tänker. Han ritar och tänker och vips så har vi en smart grej - som Nicke själv fixar. Mycket praktiskt!

Neo gjorde ett fantastiskt jobb med att klura ut hur den funkade! Han körde massor själv och det gick inte att ta miste på frihetskänslan i ögonen - plötsligt kunde han själv bestämma åt vilken håll han skulle "gå".  Nu är friden slut - tack och hej då stilla frid - skönt att bli av med dig!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0