22 miljarder är lagom!

Många gånger när man suttit och pratat med folk om vad de skulle göra om de vann en miljon, eller flera så hamnar man oåterkallerligt på ämnet "för mycket pengar". Det är alltid någon som säger :

- "Så mycket pengar skulle jag inte vilja vinna. Det är alldeles för mycket. Jag vill bara vinna lagom!"

Då kan jag meddela redan här och nu, så har vi klargjort det, att jag inte skulle ha några som helst problem med att vinna en uppsjö med pengar!! Allting är lagom. Om jag så vann en miljard, så skulle jag under inga omständigheter gnälla över att det var förmycket!

Det första jag skulle skaffa är en villa med pool. Jag skulle kunna säga att det är för att Neo måste träna och det därför är så praktiskt att ha en pool ....både ute och inne...MEN då skulle jag ljuga. Det är av den enkla anledningen att jag tycker att det är så lyxigt och fint. Men det blir nog ingen pool för Mie som det ser ut i dagsläget - kanske den dagen jag hamnar på hemmet och det finns en sjukgymnastikbytta i källaren! Det är väl det närmaste pool jag skulle kunna tänkas komma - tyvärr!

Igår fick jag reda på vad det andra jag skulle göra är - vi skulle ha en kock! När vi gifte oss för ett år sedan fick vi i present av Nickes arbetskamrater att en kock skulle komma hem till oss och laga en dundermiddag - i vårt kök! Jättehäftigt!!!

Klockan 17.00 igår ringde det på dörren. Intet ont anandes öppnade jag dörren och undrade vem det var som kom nu. Middagsgästerna skulle inte kommma förns kl:18.00. Utanför dörren stod det en kock!

-"Hej, jag heter Mats och jag ska laga mat till er ikväll!"

-"Öhh, jaha...."

Neo sov på soffan. Mika, det lilla trollet hade precis somnat efter en skriksejour - urk. Jag visste att vi skulle få gäster, för det hade Nicke talat om för mig, så jag hade precis duschat OCH klätt på mig som tur var. Vad Nicke INTE talat om var alltså att han bokat in den här kocken också! Där satt jag i soffan och bara försökte slappna av lite och läste textTV, och så kommer det EN KOCK!
 
Det blev den coolaste middagen jag någonsin ätit. Förstår ni vad lyxigt det var att bara sitta tillsammans allihopa och snacka och ha en kock i köket som skötte ALLT. Han dukade, han lagade mat, han diskade, han serverade...helt fantastiskt!

Hade jag bara tänkt till lite så hade jag kanske fattat att det var nåt lurt på gång när jag fick i uppdrag att handla 4 sorters olika viner i torsdags - vita viner, röda viner och desertvin - som man liksom ALDRIG annars köper. Vill ni veta vad vi åt?

Förrätt:

Cashewsmörsgratinerade vinångade blåmusslor, ljum tomatsallad med ungbakad vitlök severas med friterad palsternacka

Varmrätt:

Grillad havsabborre med citronmarinerad pilgrimsmussla, parmesanflarn, tomat och kapris vingrett samt blomkål- och mandelpotatispuré

Efterrätt:

Chokladsuffle med vaniljglass och vitachokladspån samt hallon i campangegelé

Jag har fått en liten liten tjuvkik på hur det är att vara läskigt rik och ha en kock - och jag skulle som sagt inte gnälla en enda sekund om jag så vann 22 miljarder! 22 miljarder ÄR lagom!

Här är kocken i vårt kök! Tack snälla ni för världens bästa present!!


Kommentarer
Postat av: marie

såå himla lyxigt! jag är inte ett dugg avis;D

2009-05-16 @ 12:28:17
URL: http://sezzan85.blogg.se/
Postat av: Lena

Ja tänk om du kunde vinna en massa pengar och skaffa en pool... då skulle du även slippa problemet med sjukresorna till bassängträningen! :-)

Och en egenn kock skulle inte vara helt fel det heller... Håller med dig, man kan inte vinna FÖR mycket pengar! Själv skulle jag starta barnhem utomlands, se till att bygga upp bra fritidsgårdar i Sverige med kompetent personal med driv i så att barn/ungdomar slapp driva omkring utan att ha något att göra...ja listan kan göras oändlig! Drömma går ju...!

2009-05-16 @ 19:49:28
Postat av: Mie själv

Aj då - jag kände egoisten i mig sparka och slå! Självklart skulle jag bygga barnhem - borde kanske ha tänkt på det före min pool...hm....

2009-05-18 @ 22:42:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0