Ibland vill jag slå folk på käften...

Var inne en sväng på en blogg som har en massa matnyttigt för oss föräldrar till funktionshindrade barn. Det är en mamma som har tagit som mission att göra "CP vackert". Jag är inte helt säker men jag tror att jag tolkar det som att hennes mål är att CP inte längre ska falla in i skaran svordommar innan hon är nöjd. Sen vet jag inte om hon menar "vackert "på det sättet att det är något man önskar sig - för det har jag lite svårt att se. Att man skulle kunna önska sig svårigheter för någon. Det är garanterat inte på det sättet hon menar "vackert" men jag är inte helt på det klara hur jag skall tolka just det ordet i sammanhanget.

Måste säga att det är ett modigt projekt och jag hoppas verkligen att hon når målet för det innebär vinst för så många.

Själv är jag färdig att slå folk på käften som säger "jäkla CP unge" eller över huvudtaget nåt i den stilen. En nära person till mig berättade att det är en gubbe på hans jobb som varje gång han går förbi de nya automatiska dörrarna säger "Vad är det här för jäkla handikappdörrar". Hade jag varit där hade jag sagt -"Du, vill du se min son. Han är 3 år och här är han". Sen hade jag tagit fram ett foto på Neo i rullstol och klistrat upp på dörren - så hoppas man ju att han hade skämts ordentligt. Det är ibland effektivare än stryk - skam menar jag. Fast jag vill ändå ibland slå folk på käften....istället för att säga "skäms på dig" liksom....det känns ganska verkningslöst på nåt sätt i det läget. Nu slår jag inte folk på käften rent handgripligen men ni förstår säkert vad jag menar.

Här är iallafall adressen till bloggen: www.cpmamman.blogspot.com .

Sen har jag också fått nog idag. Av färdtjänsten. Nej, jag vet att det inte är onsdag men jag kan inte släppa det här att de är så nonchalanta och i mina ögon borde bli av med upphandlingen. En sak som jag inte skrev i senaste inlägget (No shit, Sherlock) var en del i vår dialog där jag frågar henne vilka kriterier som måste uppfyllas för att få fortsätta vara leverantör i den här upphandlingen och när man blir av med uppdraget. Då svarar hon att i och med att det i huvudsak är de två största bolagen i Stockholm som har uppdragen är det inte troligt att de kommer att bli av med den!

Nähä, men varför är det då överhuvudtaget en upphandling om det ändå inte går att avbryta avtalet på grund av misskötsel? Det är ju bäddat för att de skall strunta i de här kunderna som förmodligen inte är lika lukrativa som privat- eller företagskunder. Nästa grej, fick jag höra av vår sjukgymnast, är att de själva tycker att de sköter det här så bra! Vem fan har gjort den utvärderingen? Jobbar han eller hon också på bilbeställningen eller? Kicka analytikern och fråga de som drabbas så kommer utfallet att bli ett annat!

Så idag fick jag alltså NOG och mailade till RBU. Riksförbunder för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar - de tillvaratar funktionshindrades intressen. Få se om det händer nåt. Kände att jag måste göra nåt för det här driver mig till fullkomligt vansinne! 

De som har sjukreseuppdragen är ytterligare ett gäng jag vill slå på käften -  för de verkar ändå inte förstå ordet SKAM!

Kommentarer
Postat av: marie

ja fy fan1 när folk använder cp som ett negativt ord blir såå arg!!

2009-05-09 @ 12:51:37
URL: http://sezzan85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0