Välkommen Kranis!

Igår hämtade vi hem vår bil från anpassningen. På frågan hur det blev svarade Nicke

-"Ja, det är ju ingen Ferrari precis..."

Nu var det  ju ingen Ferrari innan utan en Toyota Previa. Nu är det en omgjord Toyota Previa där vi kan få in Wall-E samt att Neo har fått ett specialsäte - en Turny. Det är en stol som i vårt fall är ett vänt säte som kan komma ut ur bilen för att underlätta alla tunga lyft för våra ryggar. En supersmart uppfinning. Sätet är vänt med ryggen i färdriktningen i och med att Neo är lite muskelsvag och behöver åka bakåtvänd längre än normalt. Fantastiskt skönt att ha en sådan stol så att vi slipper bryta ryggarna av oss och att Neo kan åka säkert för en lång tid framöver.

Här är det Mikisen som testar den. Stolen styrs elektroniskt. Enda nackdelen är att själva momentet att få in och ur den ur bilen tar sådan tid att man hinner somna alternativt få ett nervsammanbrott - men vi vänjer oss väl.



Här är stolen inne i bilen igen. Bakåtvänd som ni ser med Neos vanliga bilbarnstol i. Än så länge behöver han ingen specialstol.

För att få in Wall-E i bilen har det monterats en kran. Ja, ni läste rätt - en kran! Det finns så smarta saker så det är inte sant. Wall-E väger ju nätta 80 kg och det är ju ingenting man bara slänger in i bilen med ett lätt grepp direkt. Nu fäster vi bara fast Wall-E i kranen och lyfter in honom. Sim salabim! Eller nja...den går heller inte så fort men iallafall i en hastighet man kan stå ut med. Så här ser kranen ut när den är ihopfälld.



Ett lastnät och specialfästen i golvet gör att Wall-E sitter fast och Neo inte kan träffas av lösa attiraljer som flyger omkring i bilen rakt i näsan på honom.

Neo har redan döpt om vår bil - den heter numera "Kranis". Välkommen Kranis!


Kommentarer
Postat av: marie

det där såg riktigt bra och smidigt ut. känner själv att det börjar bli tungt att sätta neo i stolen nu!

2009-09-20 @ 12:21:51
URL: http://sezzan85.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Grattis! Turny är en gudagåva när vikten passerar 40 kg, sparar redan trötta föräldrakroppar. Man (läs fadern) får blunda o låtsas att bilen är av annat märke, inte en ombyggd "buss" för vinsten är mycket positivare än en cool design. Tids nog kan våra män köpa en sportbil ;)

2009-09-20 @ 19:17:37
URL: http://baravaramadlar.blogspot.com
Postat av: Kerstin och Karin

Ser riktigt bra ut. Nu kan ju Wall-E följa med Neo vart ni än åker.

2009-09-22 @ 14:27:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0