Tröttare - men rikare...

Ibland har jag lite kontakt utanför bloggen med människor i samma situation. Vi delar med oss av erfarenheter. Svarar på varandras undringar eller kanske bara finns där med ett par öron att hälla dynga i. Mellan varven behövs det.

Tänkte att det kunde vara värdefullt för människor som inte har funktionshindrade barn eller eget funktionshinder att få se en sådan konversation. Eller i det här fallet bara en liten del av en sådan...


"Just det här att folk tycker synd om en - det är riktigt jobbigt. Som om att de tror att det är det man vill att de skall tycka. Man vågar ju knappt öppna truten för att säga att det ÄR jobbigt för då tror de att man vill ha medlidande. Det vill man ju inte. Man vill bara få säga det till någon. Att det landar någonstans. Vad jag vill att de säger vet jag inte. Ingenting kanske. Blande det jobbigaste är när man väl säger nåt så vill de liksom trösta en tillbaka med nåt i stil med att "men han mår säkert bra" eller "han vet ju inget annat" eller nåt annat i den vägen. Det är ju inte själva grejen, men det förstår inte de föräldrar som inte har ett funktionshindrat barn. Ibland måste man bara få säga allting, eller någonting, till någon.  

säga att fy fan vad jag bär - som en jävla idiot. Jag är så trött i kroppen och jag önskar att bara EN dag få slippa släpa barn hit och dit. Jag önskar att bara för en enda dag slippa vara förutseende och tänka på allt som en vanlig förälder inte behöver tänka på. Jag önskar att för bara en kort liten stund inte vara så inihelvete behövd. Bara en liten stund skulle jag vilja vara en helt vanlig morsa till ett helt vanligt barn. Inte för att jag inte vill ha mitt barn, utan bara för att jag är så trött. Jag skulle vilja att han kunde få vara vanlig bara för en stund, så att han slapp behöva mig så mycket. Bara för ett ögonblick. Så att vi båda fick vila från varandra.  

Det har ju inte med barnet i sig att göra. Barnet vill man ju aldrig byta ut mot någonting annat i hela världen.  

Men nu skall jag berätta någonting - jag har ett gäng vanliga barn också. Jag älskar alla lika mycket, men ingen av dem är en sådan del av mig som Neo. Därmed inte sagt att jag skulle kunna välja bort dem. Det kan jag inte. Vill jag inte.

Neo har en speciell plats i min själ. Inte bara i hjärtat utan av min faktiska själ. Ingen kan som han se rakt igenom mig. Kanske för att vi lever i sådan symbios. De andra barnen kan skärma sig från mig. Inte behöva mig under en kort stund. Det kan inte Neo. Den kontakten är någonting som vanliga föräldrar inte har med sina vanliga barn - det är därför de inte kan förstå vår situation. Det är kanske därför de tror att vi vill ha medlidande när vi bara en liten liten stund vill smita från den kontakten - för att sedan med full kraft hoppa rakt in i den igen. De vet inte vad det innebär för de har aldrig varit där. Du har något de aldrig kan förstå, utan att få samma sak - ett funktionshindrat barn. Det gör dig rikare än dem - om du frågar mig. Tröttare ja - men också rikare."


Kommentarer
Postat av: A

Neo min Neo.... JAG förstår precis vad du menar med att han borrar in sina ögon i mina och man känner sig så behövd!!!!!

Tror även att du tidigare har kännt så med nåt av de andra barnen, DET HAR JAG och jag gör det varje dag, men INTE på samma sätt!!!!! Jag förstår varenda ord av det du beskriver..... Neo är Neo och kommer ALLTID att vara NEO, den mest underbara mest fantastiska lilla kille som finns!!!!!!! Önskar så att jag fick låna honom för EN dag!!!! Min BÄSTA KOMPIS!!!!!!! tror du det finns någón möjlighet?????

Saknar honom såååååå.

Kram

2009-07-28 @ 23:36:51
Postat av: marie

håller med dig helt och fullt. just nu är jag inne i en trött period

2009-07-29 @ 08:58:25
URL: http://sezzan85.blogg.se/
Postat av: Mie

A - jo, jag har kännt mig behövd med de andra barnen också, och gör varje dag. Men det är ett mer basalt behov av mig som mamma och vägledare. Inte för att deras dag skall bli en dag alls. Mika kan tex ta sig dit hon vill själv. Hon kommer att kunna kliva upp ur sängen. Hon kommer att kunna gå på toaletten själv. Hon kommer att kunna klä sig själv. Hon kommer att kunna ta sig iväg till skolan för egen maskin. Hon kommer att kunna öppna kylskåpet och förse sig med mat. Hon kommer att kunna allt det Neo inte kommer att kunna. Han kommer säkert att kunna en del av det där också, men inte helt utan hjälp. Han är beroende av mig (eller någon) för sin överlevnad. Tar jag inte upp honom ur sängen kommer hans dag att vara en dag i sängen. Det är det behovet jag talar om. Att jag är en förutsättning för att hans alls skall få en dag. Att vara så behövd kan ibland ge en värsta prestationsångesten. Och jag tror att känslan av att behöva någon är minst lika tung eller tyngre.



Du får absolut låna honom. Säg bara när så skall jag kolla med honom. Jag frågar inte innan ifall det inte skulle funka. Du har min mobil.

2009-07-29 @ 12:11:39
URL: http://envanligblogg.blogg.se/
Postat av: Therese

Jag är glad att jag "hittat" dig!

2009-07-29 @ 20:25:43
URL: http://livetmedgrodan.blogspot.com
Postat av: Mie

Therese - jag är glad över att ha blivit hittad!

2009-07-29 @ 20:50:38
URL: http://envanligblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0