Passa er, gränsvakter - här kommer vi!

Jag har en gång bestämt mig för att Neos funktionshinder inte skall få sätta större hinder för hans framfart än vad som är nödvändigt. Ni vet "ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid". Därför skall vi testa allt - skit samma om vi inte följer normerna och eventuella regler.

Nu är det dags för dagis att börja åka skridskor. Såklart skall killen åka skridskor! Fördelen med ortoser är att fötterna inte kan vika sig i vristen. Ha ha, en poäng till oss! Fast det är klart, kan vara svårt att åka skridskor om man inte kan stå.

Det måste lösas. Han får helt enkelt hålla i någon vuxen och bara stå där. Nu kan han ju inte direkt stå heller själv, men vad tusan - ni skall få se. Ungen skall åka skridskor. Vad är alternativet?

-"Ledsen Neo, men du får inte följa med till isen med alla andra barn för du kan inte gå!"

Över min döda kropp! Vi löser problemet. Om någon bara håller honom i händerna så han står upp så skall ni nog få se. Den som håller i får väl backa. Med eller utan skridskor.

Bara sinnet sätter gränser. Vi töjer på dem tills att de inte längre finns. Passa er, gränsvakter - här kommer vi!


Kommentarer
Postat av: Marie-Från en prematurmammas hjärta-

som sagt inget är omöjligt. som du skriver det tar bara lite mer tid! stor kram!

Postat av: Madeleine

Självklart ska killen åka skridskor!

2011-01-12 @ 10:23:17
Postat av: Solstrålens mamma

Heja er! Solstrålen susar fram på isen i ett par snygga vita griller tillsammans med pappa, har man en pappa som spelar hockey kan man ju inte bara sitta på läktaren och glo, måste ju få känslan själv ju :-) Han håller solstrålen mellan benen och sen bär det iväg, inga problem det fixar ni med!

Kram

2011-01-12 @ 17:28:38
URL: http://solenimittliv.blogspot.com
Postat av: madlar

När det varit friluftsdagar med skridskoåkning har dottern självklart varit med. Hjälm på huvudet, bandyklubba i näven o rullstolen upplyft på isen. Sen var det bara för assistenten att skjuta på. Första gången ringde jag o kollade med ansvarig på anläggningen som aldrig tidigare fått frågan om rullstol på rinken. De tyckte inte det var några problem så länge hjulen inte var sandiga.

2011-01-13 @ 20:00:14
URL: http://baravaramadlar.blogspot.com
Postat av: Malin H

Helt rätt inställning! Hur har det gått är nyfiken. Jag kommer inte heller tillåta att vår son ska få vara bredvid och titta på.

Bästa hälsningar Malin

2011-01-14 @ 20:27:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0